AНАЛИЗА НА ПАЗАРОТ

FXLider сектор за аналитика секој ден за Вас припрема анализа на светскиот пазар,за 3 те најтргувани инструменти.

Меѓу најтргуваните добра во светот е златото и со обемот на тргување го зафаќа третото место меѓу сите финансиски инструменти со 9,12%. Златото се смета за инвестиција со низок ризик и како такво се користи од страна на многу инвеститори. Во последниве години, стоковните тргувања на фјучерси забележаа зголемена побарувачка.

Прочитајте ја денешната анализа овде.

Нафтата го зафаќа најголемиот дел од сите артикли за тргување со количини на 14,34% од вкупната трговија. Нафтата е една од најпосакуваните инвестиции на берзата! Главната причина зошто нафтата е една од најпосакуваните инвестиции, е фактот дека нафтата е најважниот производ и суровина за трговијата и индустрија.

Прочитајте ја денешната анализа овде.

Почнете да инвестирате денес со FXLider на најголемиот светски финансиски пазар. Дали цената оди нагоре или надолу со отворање на соодветната позиција на Forex на валутните деривати, артикли, CFDs, индекси, или акции можете да профитирате убаво. Искористете ја најголемата предност на forex пазарот - левериџ.

Прочитајте ја денешната анализа овде.


FOREX СЕМИНАРИ

Во главните градови во
поширокиот регион

ВЕБ СЕМИНАРИ

Професионална едукација од
удобноста на Вашиот дом

ВИДЕО ЕДУКАЦИЈА

Комплетна едѕкација со
над 100 видео лекции!


COPY-TRADE ПЛАТФОРМА


ОТВОРЕТЕ СМЕТКА ЗА ТРГУВАЊЕ

Само со еден налог, тргувајте на Meta Trader 4, Web Trader и мобилните платформи, 24 часа дневно, 5 дена во неделата. Валути, злато, нафта, акции индекси... Од првиот момент кога ќе инвестирате, нашиот тим на експерти Ви стои на располагање, а добивате и комплетна едукација и анализа на пазарот!ЗА FOREX

FXLider Ви отвара врата на светските берзи. Повеќе за можностите за инвестирање и тргување можете да дознаете во текстот подолу.

Што е Forex пазар?
Forex или FX пазар е скратено од два англиски збора foreign и exchange, и означува девизен пазар. Обемот на тргување на Forex пазарот изнесува 5,5 билиони дoлари, и тој претставува најликвиден и најтранспарентен пазар на светот.

Каде се наоѓа Forex пазарот?
Forex пазарот не е ограничен со една локација и не постои само еден центар како што е случајот со Њујоршката берза и Белградската берза. Forex пазарот е вонберзански или Over The Counter (OTC) или меѓубанкарски пазар. На меѓубанкарскиот пазар учесниците преку вмрежени компјутери се поврзани едни со други.

Тргување на Forex пазарот?
Иако е познат како пазар на кој се тргува со валути, освен со валутни парови на Forex пазарот постои можност да се тргува и со нафта, злато, сребро, и други благородни метали, светски берзански индекси и многу други финансиски инструменти. Тргувањето се одвива преку платформа, додека посредник е компанијата чија платформа ја користите.

Колкав е обемот на тргување на Forex пазарот?
Foreх пазарот е најголем светски финански пазар според обемот на тргување. Дневниот обем на тргување изнесува 5,5 билиони долари, додека најголемата берза за тргување со акции, Њујоршката берза, има дневен обем од 20 милијарди долари.

Кои се предностите на Forex пазарот во споредба со другите пазари?
a. Можност да извршувате големи трансакции со мал влог. Можете да инвестирате на неколку пазари истовремено.
b. Можете да ја ограничите загубата и добивката со поставување на Stop Loss I Limit Profit функции на Вашите налози.
c. За разлика од другите пазари кои се ограничени со работно време, Forex пазарот не е. Можете да тргувате 24 сати, 5 дена неделно.
d. На другите пазари главно се заработува кога цената расте. На Forex пазарот можете да заработите и кога курсевите и цените паѓаат.
e. На пазарите со мал број учесници и мал обем на тргување лесно се манипулира. На Forex пазарот не може да се манипулира заради големиот број инвеститори од целиот свет, неограничениот географски простор од Јапонија и Азија преку Европа до Америка, и заради големиот обем на тргување.
f. Forex пазарот е најликвидниот пазар на светот.

Што треба да направам за да бидам успешен на Forex пазарот?
Постојат основни компоненти кои се потребни за успех, и речиси сите експерти се согласуваат со тоа дека : мора да имате добро познавање на техничката и фундаменталната анализа, и да знаете да управувате со вашата сметка. Потребно е да го знаете психолошкиот аспект на тргувањето и да бидите дисциплинирани.

Дали е можна манипулација?
Поради големиот обем на дневно тргување, невозможно е да се манипулира на Forex пазарот.

forex

FOREX

Почнете да инвестирате денес со FXLider на најголемиот светски финансиски пазар. Дали цената оди нагоре или надолу со отворање на соодветната позиција на Форекс, валутни деривати, артикли, CFDs, индекси, или акции можете да профитирате убаво. Искористете ја најголемата предност на forex пазарот - leveraged и со инвестиција од 100 € ќе можете да инвестирате до € 20,000!


altın

Злато

Меѓу најтргуваните стоки во светот е златото и со обемот на тргување го зафаќа третото место меѓу сите финансиски инструменти со 9,12%. Златото се смета за инвестиција со низок ризик и како такво се користи од страна на многу инвеститори. Во последниве години, стоковните фјучерси тргувања забележаа зголемена побарувачка, а меѓу нив најмногу тие со злато.

petrol

Сурова Нафта

Нафтата го зафаќа најголемиот дел од сите артикли за тргување со количини на 14,34% од вкупната трговија. Нафтата е една од најпосакуваните инвестиции на берзата! Главната причина зошто нафтата е една од најпосакуваните инвестиции, е фактот дека нафтата е најважниот производ и суровина за трговијата и индустрија. Затоа, исто така е наречена и "црно злато".


emtia

Добра

Инвеститорите на нашата платформа успеаа да го најдат најпосакуваниот пат до акции, валути и стоковите пазари. Поради глобалната економска криза во 2008. година, трговијата со добра е зголемена, цената на златото се зголеми, нафтата зајакнува од почетокот на 2009 година, пченицата, памукот и земјоделски производи ја имаат достигнато својата максимална вредност.

borsa endeksleri

Берзански Индекси

Кај нас можете да тргувате со светски индекси на акција и меѓународни компании!. Индекси од акции на меѓународни компании, обврзници, индекси на добра, Indeksi akcija međunarodnih kompanija, obveznica, indeksi roba, креирајте индекс за примена на различни инвестициони анализи. Овие индекси на хартии од вредност, обврзници, акции, инвестициони фондови представуваат различни алтернативни средства за тргување. тие се креирани од страна на меѓународни компаниина европската, америчката и азиската берза.

cfd'ler

CFD

Contract for Difference (CFD), што значи договорот за разлика , е уште еден од инструментите на финансиски инвестиции- CFD берзански индекси, обврзница, добра, енергенти, акции, валутни парови и тргување со различни финансиски инструменти. Инвестирајте во акции. Почнете да правите пари преку цените на акциите на глобалните компании на Google, Apple и Bank of America...

forex

FXLider MetaTrader 4

Meta Trader 4 Ви нуди потполно стабилно решение за вашето Forex тргување, со примена на техничка анализа. Со Meta Trader 4 имате се што Ви е потребно да го зголемите својот профит. За да ги искористите сите прилики кои Ви се нудат на денешниот пазар, потребно е да реагирате на прав начин, а токму тоа Ви го нуди оваа платформа.


altın

WebTrader

Нема инсталација на софтверот! FXLider Web Trader модерната инфраструктура пружа безбедно управување со инвестициите на Forex пазарот. FXLider Web Trader платформата со интерфејс кој е лесен за користење, како заради новиот инвеститор, така и за експертот, е апликација која ќе им се допадне на инвеститорите од сите нивои.

petrol

MT4 Mobile

Meta Trader 4 платформата сега е достапна и на мобилните телефони за сите клиенти на FXLider! Од сега и кога сте во движење можете да ги искористите сите предности на најпопуларните светски платформи за тргување - МТ4. Сеедно дали сте корисник на Apple или Android апарат, само пристапете до Вашата продавница за апликации,превземете ја апликацијата и поврзете се на Вашата FXLider сметка и можете да го започнете Вашето напредно тргување. Многу напредни опции за тргување се достапни само со еден допир!


emtia

FXLider CopyTrade

FXLider CopyTrade е единствено искуство во тргувањето во регионот кое имате прилика да го искусите. Пронајдете ги најдобрите и најискусни трејдери на мрежата.Следете ги нив и нивните тргувања.Копирајте ги тргувањата на најдобрите и нека нивниот профит биде и Ваш профит. Толку едноставно!


Oтворете сметка | За нас| Регулатива | Oграничување на одговорноста | Безбедност на фондовите | Privacy Policy| Контакт
FXLider има ексклузивна соработка со Fortrade Limited
Fortrade LTD e авторизиран и регулиран во UK од страна на FCA под лиценца број 609970.
Forex 389 70 644 360 canlı destek podrska@fxlider.com
Предупредување за ризик: Трговијата со Валути, Стоки, Опции и CFD-a носи значаен ризик од загуба на капиталот кој е инвестиран и не им одговара на сите инвеститори. Ве молиме во потполност да се запознаете и го разберете ризикот кој е вклучен и да не инвестирате средства кои не можете да си дозволите да ги изгубите.